Om Royal Canin

Sundhedsfordele

Foder som følger hunden og katten gennem hele livet

I hver eneste foder er næringsindholdet tilpasset den rolle, de spiller i kroppen, og hundens eller kattens livsfase. Behovene hos hvalpe eller killinger i voksealderen er anderledes end hos voksne dyr.
 

Dyrenes foder skal give dem den nødvendige energi, ikke kun til at holde kropsformen vedlige, men især til at udvikle kroppen og sikre en harmonisk vækst. Hertil kommer, at deres fordøjelsesevne stadig ikke er fuldt udviklet. Deres hurtigt skiftende tandsæt bestemmer størrelsen, formen og konsistensen på foderpillen. En perfekt skræddersyet ernæringsmæssig løsning støtter kroppens reaktioner ved at hjælpe med at opbygge immunforsvaret. Gennem hele hundens og kattens liv spiller dyrets foder en afgørende rolle for dets sundhed. Kombinationen af næringsstoffer hjælper med at forbedre hudens og pelsens kvalitet og foregribe de første tegn på aldring. Efterhånden som dyret bliver ældre, skal foderet tilpasses; dyret bliver mere følsomt over for skift til andet foder. Formen, størrelsen og konsistensen på foderpillen tilpasses især for at undgå eventuelle problemer med mund og tænder som følge af alderen. Afhængig af dyrets fysiologiske tilstand og spiseadfærd tilbyder vi ernæringsmæssige løsninger som tør- eller vådfoder.
 

Synlige fordele for hunde og katte

Ud over de virkninger, Health Nutrition har på hundes og kattes krop og trivsel, giver det også synlige resultater.
Hundens og kattens hud og pels afspejler dets gode helbred. Huden fungerer som beskyttende barriere for kroppen, og denne funktion kan styrkes ved hjælp af en kombination af aminosyrer og vitaminer, som reducerer væsketab, allergeners indtrængen og sygdomsfremkaldende stoffer. Dyret vil således bevare en enestående sund pels og hud. Kontrol af vægten er en vigtig faktor for dyrs gode helbred. For at holde idealvægten skal hunden eller katten fodres med et foder med moderat energiindhold, som også opfylder dyrets ernæringsbehov. Mundhygiejne spiller ligeledes en vigtig rolle for dyrets sundhed.

Visse racer har en naturlig tendens til at danne tandsten. I så fald skal foderet indeholde aktive stoffer, som bekæmper dannelse af tandsten. Foderpiller har en mekanisk børsteeffekt takket være deres perfekt udviklede konsistens. Vores foder bliver designet til den enkelte race, eller de problemer det enkelte dyr kan have. Når vi studerer vores dyrs spisevaner filmer vi dem, mens de indtager deres måltid. På den måde kan vi registrere, hvordan de spiser, da det er vigtigt, når vi taler om smagelighed. Har hunden og katten problemer med at knuse foderpillen eller få den ind i munden, så formindskes smageligheden. Når vi filmer hunden og katten, mens de spiser, kan vi se, hvordan foderet bliver taget ind i munden - tager de foderpillen i munden med tungen, over eller under tungen, med læberne eller samler de foderet op med tænderne.Foderet er ikke kun skræddersyet til den enkelte race men også andre faktorer spiller ind. F.eks. er vores foder til dyr, der har problemer med overvægt, designet sådan, at foderpillerne har en større volumen men et lavere energiindhold. Vi opnår derved, at hunden og katten vil opleve en hurtigere mæthedsfornemmelse, uden at de tager på. Vi tager også højde for, hvor hurtigt det enkelte dyr spiser foderet og de fysiologiske forskelle, der findes mellem racerne og størrelserne.

  • facebook
  • youtube
  • instagram