Det bør du vide, hvis din kat skal tabe sig
Hjem Om katten Tips til livet med kat Overvægt Det bør du vide, hvis din kat skal tabe sig

Overvægt

Det bør du vide, hvis din kat skal tabe sig

Det bør du vide, hvis din kat skal tabe sig

Er din kat blevet lidt for rund, og har den brug for at tabe sig? Her er et par punkter, du skal være opmærksom på, inden du igangsætter et vægttabsforløb for din kat

Overvægt er desværre blevet et almindeligt forekommende problem for vores kæledyr. Hvis din kat er overvægtig, vil det påvirke livskvaliteten, og fedme kan både belaste de indre organer, knoglerne og leddene. Overvægt kan også føre til begrænset bevægelighed, inaktivitet og en tendens til at tigge efter mere foder.

 

Foder, der støtter et vægttab

Der er altså mange gode grunde til at fokusere på sund vægt. Men hvad skal man være opmærksom på, førend man igangsætter en strikt fodringsrutine for sin overvægtige kat? 

  • Fibre øger maveindholdets volumen uden at øge antallet af kalorier
  • Høj koncentration af protein fremmer vægttab uden tab af muskelmasse
  • Et velafbalanceret foder sikrer den korrekte kombination af næringsstoffer til at styrke kattens knogler og led

En diæt med et højt indhold af fibre og protein, et velafbalanceret indhold af næringsstoffer og et reduceret kalorieindhold spiller en vigtig rolle, når katten skal nå sin idealvægt og genvinde sin bevægelighed.

Få hjælp af din dyrlæge, som kan fortælle dig mere om Royal Canin Satiety-diæterne, som er en del af Royal Canins serie af dyrlægeprodukter til katte. Satiety-diæterneer vægttabsdiæter, der er udviklet, så de indeholder den rette mængde næringsstoffer til at hjælpe overvægtige katte med at nå deres idealvægt.

 

Flere tips til vægttab

Før du sætter gang i et vægttabsforløb, er det vigtigt at kende til kattens nuværende kropsform og dens idealvægt. Brug Body Condition Score, en 9-trinsskala, som kan vejlede dig, når du skal vurdere, om din kat er under-, normal- eller overvægtig.

Når du skal fodre din kat, er det desuden vigtigt altid at veje fodermængden for at sikre, at du ikke overfodrer katten. Hvis du oplever, at katten virker meget grådig ved måltiderne, kan du forsøge at dele den daglige foderration op i to, tre eller flere mindre portioner. Det kan hjælpe katten til at føle sig mæt gennem hele dagen.  

 

Katten bliver livligere

Når en overvægtig kats vægt går ned, oplever man ofte, at katten bliver  mere aktiv. En normalvægtig kat er ofte mere legesyg og kan lettere motiveres til at bevæge sig mere. Den øgede aktivitet fremmer yderligere vægttab og er på denne måde starten på en god cirkel for din kat.

Når din kat har nået sin idealvægt, skal vægten vedligeholdes! Find mere inspiration her

 

Læs mere:

Products, VEt+SPT
  • facebook
  • youtube
  • instagram