3 gode grunde til, at din kat skal tabe sig
Hjem Om katten Tips til livet med kat Overvægt 3 gode grunde til, at din kat skal tabe sig

Overvægt

3 gode grunde til, at din kat skal tabe sig

Buttet og nuttet eller nedsat livskvalitet? Al forskning peger på, at overvægt skal tages alvorligt.
Vi har samlet tre gode grunde til, at du skal holde øje med din kats vægt!

Undrer du dig over, hvorfor din kat er overvægtig? Årsagen er, at katte lige som alle andre pattedyr bliver overvægtige, hvis de indtager flere kalorier, end de forbruger.

I en artikelserie har vi samlet vigtige fakta om overvægt, og i denne artikel præsenterer vi tre vigtige forskningsresultater, der viser, hvordan din kats sundhed forbedres, når den når sin målvægt. Er du usikker på, om din kat er overvægtig? Læs om Body Condition Score, eller få hjælp af din dyrlæge.

 

1. Forbedret bevægelighed

En overvægtig kat får sværere ved at bevæge sig, hvilket kan være startskuddet på en negativ spiral, hvor katten er tilbøjelig til at blive inaktiv og tilbringe en stor del af sin tid med at sove, hvilket gør, at den forbruger endnu færre kalorier. Overvægt kan medføre, at din kat ikke vil klatre, hoppe og lege.

Giv katten et energifattigt foder med et højt indhold af fibre,og forsøg at aktivere den mere. Et tydeligt tegn på vægttab er, at katten bliver mere eventyrlysten og viser øget lyst til interaktion med andre.

 

2. Katten bliver gladere

En af de undersøgelser, der blev gennemført, handlede om at give et billede af kattens livskvalitet. Hvordan har katten det rent psykisk, når den er overvægtig?
Det viste sig, at overvægtige katte er mere urolige, oftere gemmer sig, er mindre villige til at blive klappet og har sværere ved at rengøre sig ordentligt.

Da vægten gik ned, blev de samme katte mindre sky og mindre irritable. De var mere villige til at blive klappet ogvurderedesi det store og heleat væremere tilfredse med livet.

  

3. Mindre tiggeri 

Har du svært ved at modstå din kat, når den tigger? En overvægtig kat spiser ofte sin mad for hurtigt, mjaver ofte for at få mere mad, stjæler mad, vækker dig midt om natten for at blive fodret, eller følger dig, hvor du går, indtil du fodrer den.

I en undersøgelse, som Royal Canin har foretaget med 399 katte, blev der brugt en kombination af aktivitet og dyrlægeproduktet ROYAL CANIN® Satiety, og det viste sig, at 97 % af kattene både tabte sig og ændrede adfærd, blandt andet tiggeadfærd.

 

Hvad kan du selv gøre?

Hvis du er usikker på, om din kat er overvægtig eller ej, kan det være en god idé at læse Hvordan ved jeg, om min kat er overvægtig? Her kan du lære, hvordan du foretager en fysisk og visuel vurdering af kropsfedt med den såkaldte Body Condition Score (BCS). Resultatet afBCS-vurderingen vil give dig en grundlæggende idé om din kats fysiske tilstand.

Har du mistanke om, at din kat vejer mere, end den burde? Tal med din dyrlæge eller veterinærsygeplejerske ved dit næste besøg hos dyrlægen. De kan hjælpe dig med at afgøre, om din kat har et vægtproblem, og i så fald udvikle et skræddersyet vægttabsprogram, som sandsynligvis vil omfatte en kombination af en ændret kost og øget aktivitet.

  

Læs mere:

  • facebook
  • youtube
  • instagram