Regelmæssige sundhedstjek - Royal Canin
Hjem Om katten Senior katten Senior sundhed Regelmæssige sundhedstjek

Senior sundhed

Regelmæssige sundhedstjek

REGELMÆSSIGE SUNDHEDSTJEK

De fleste dyr bliver opfattet og behandlet som familiemedlemmer, og som ejer af en hund eller kat gør du nok allerede selv dit bedste for at give din firbenede ven et langt og godt liv. Det er dog godt at vide, at en nøje planlagt diæt i kombination med regelmæssige sundhedstjek hos dyrlægen vil forstærke din egen indsats.

Det kan varmt anbefales, at du som katte- eller hundeejer selv undersøger dit kæledyr dagligt. Ved at bevæge fingrene gennem pelsen på hele dyrets krop og se efter, at ører, mund, poter og kønsorganer ser normale ud, kan du ofte selv opfange eventuelle forandringer.

Ud over daglige tjek, er en af de bedste investeringer i din hunds eller kats helbred at tage til faste sundhedstjek hos dyrlægen, så eventuelle sygdomme eller aldersbetingede problemer opfanges så tidligt som muligt. De fleste katte og hunde er som killing eller hvalp blevet undersøgt, når de leveres af opdrætteren, og fortsætter du hele dit kæledyrs liv med de regelmæssige dyrlægetjek, giver du din kat eller hund de bedste forudsætninger for et langt og sundt liv. 

 

SKJULTE TEGN PÅ SYGDOM

Selvom din kat eller hund virker glad og sund, bør den stadig undersøges regelmæssigt af dyrlægen. Især katte er gode til at skjule tegn på smerte og ubehag, og derfor er der mange sygdomme, som ikke bliver opdaget i tide. Ideelt set bør sygdomme opdages så tidligt som muligt – selv før de mindste symptomer bliver synlige – så dyrlægen effektivt kan behandle problemet, før det udvikler sig.

Med alderen stiger behovet for at undersøge din hund eller kats sundhed, og det er en god idé at have talt med dyrlægen om de typiske aldersbetingede lidelser hos katte og hunde, så man kan forberede sig ved at kende til tidlige tegn på sygdom. Et fast årligt eller halvårligt sundhedstjek hos dyrlægen er oftest en god investering. I forbindelse med særlige begivenheder i dit kæledyrs liv er det ekstra vigtigt at tjekke op på dets sundhed – for eksempel hvis din kat eller hund skal neutraliseres. 

 

HVAD INDEHOLDER ET SUNDHEDSTJEK?

Præcist hvad et sundhedstjek indebærer, varierer fra dyreklinik til dyreklinik. Undersøgelsens opbygning vil ofte afhænge af dyrets alder og af, om det oplever særlige udfordringer, som skal undersøges nærmere. Ofte vil dyrlægen lytte til hjerte og lunger, tjekke dyrets bevægelse og leddene, kontrollere øjne, ører, næse, mund og tænder, kønsorganer, hud, pels, poter og kløer – og han/hun mærker på bughulens organer gennem huden. Sommetider tages også blodprøver for at finde ud af, om alting er, som det skal være. 

 

ERNÆRINGSMÆSSIGE BEHOV

At vælge det korrekte foder kan have en stor indvirkning på din ældre kats eller hunds velvære. Spørg din dyrlæge til råds efter anbefalinger, når I er til sundhedseftersyn. Måske kender de til en god serie af seniorfoder, som passer til netop dit kæledyr? Nedenfor kan du se alle vores produkter til senior hunde og katte.

 

PRODUKTER TIL DIN ÆLDRE KAT

  • facebook
  • youtube
  • instagram