Livet med din killing

Valg af killing

En forpligtelse, der varer hele kattens lange liv

  

En killing, som sætter liv i hjemmet .... og som bliver voksen! Når beslutningen om at få en kat først er taget, ved man, at det er en forpligtelse, som kan vare mange år frem. At vælge en kat er derfor en beslutning, som skal tages med hjertet - men i lige så høj grad ud fra et fornuftigt synspunkt. 
 

Huskat eller racekat?

Når du har besluttet, at et kæledyr er velkommen i dit hjem, kan et af de første spørgsmål, der melder sig - hvilken oprindelse har katten.

En racekat er oftest udvalgt af opdrætteren og derved velsocialiseret, hvilket kan være en garanti for, at killingen opfylder de morfologiske kriterier, som er fastsat i racens standard. Det samme gælder dens vigtigste karaktertræk. Derfor bør den uden problemer kunne integreres i sit nye hjem. Det er nogle gange vanskeligere med en killing af en huskat, hvis forfædre og miljø i de første uger af dens liv ikke altid er kendte. Det vil også være vanskeligt at vurdere dens fremtidige udseende som voksen eller udviklingen af dens adfærd. 

Det ideelle selskab

Valg af en racekilling indebærer, at du skal overveje, hvilken type kat du ønsker dig. Elegant som for eksempel en Abyssinier, rund som en British Shorthair, imponerende eller rolig som en Maine Coon.
De forskellige katteracer byder på så stor mangfoldighed, at det inden den endelige beslutning, kan betale sig at søge så mange oplysninger som muligt.

Ved at gå på katteudstilling, har man er en fantastisk mulighed for at opleve en stor del af disse racers mangfoldighed og skønhed på én gang og tale med de deltagende opdrættere. Herefter er det anbefalelsesværdigt at besøge lidt forskellige opdrættere, hvor killingerne er født og startede sin opvækst. Det giver dig mulighed for at lære kattens miljø og betingelser bedre at kende og dermed styrke dit valg.
Killingens socialisering, som finder sted, når den er mellem 2 og 7 uger gammel, er en utrolig vigtig fase i dens udvikling. Socialiseringen har stor betydning for kattens adfærd som voksen kat, eftersom det er i denne fase, den udvikler sig og får en opfattelse af hvad der sker " i den virkelige verden"  ift. dagligdags begivenheder og situationer.
 

Hankat eller hunkat?

Hunkatte er mere kælne, hankatte mere utilnærmelige ... det er det, man nogle gange hører - eller måske endda det modsatte. Katte er forskellige og man kan ikke lave klare definitioner af hankattes og hunkattes adfærd og forskelle.

Det er i langt højere grad socialisering af killingen end dens køn, der garanterer et behageligt forhold mellem menneske og kat. Derfor skal du hellere definere, hvilken natur du ønsker at dit fremtidige husdyr skal have, og lade dette styre dit valg på baggrund af din egen livsstil.

  • facebook
  • youtube
  • instagram