Fodring af killingen - Royal Canin

Livet med din killing

Fodring af killingen

Korrekt fodring af killingen

  

Killingen har anderledes ernæringsbehov end en voksen kat. Et passende vækstfoder fra Royal Canin introduceret gradvist under fravænningen vil stimulere killingens vækst og give gode kostvaner.

Killingens kost skal opfylde alle de behov, som er livsvigtige for en korrekt vækst. Ved fødslen dier den nyfødte killing sin mors råmælk, som er nødvendig for dens immunforsvar. Indtil omkring 5 ugers alderen er dens fordøjelseskanal i stand til at fordøje modermælk. Lidt efter lidt nedsættes killingens evne til at fordøje laktose. Fravænningen, som er den gradvise overgang fra flydende kost til fast føde, vil føre den frem til et Royal Canin vækstfoder til unge killinger. Det er et velafbalanceret fuldfoder, som er specifikt sammensat til denne første fase med intens vækst, som går fra fravænningen til 4 måneders alderen. Fravænningen er fuldført omkring 7 ugers alderen. De rigtige vaner skal derfor indarbejdes tidligt!
 

Indtil 4 måneders alderen

Efter fravænningen er killingens fordøjelsessystem stadig umodent og skrøbeligt. Det er derfor klogt ikke at introducere en pludselig ændring af dens kost ved ankomsten til det nye hjem. Kosten skal imidlertid opfylde dens særlige ernæringsbehov og have en høj energikoncentration, samtidig med at den er letfordøjelig. Faktum er, at en 10 uger gammel killing spiser 3,5 gange mere energi pr. kg, den vejer, end en voksen kat!
 

Efter 4 måneders alderen

Fra 4 måneders alderen begynder killingen på en periode med en langsommere vækst: et vækstfoder til anden vækstfase med ekstra stor fordøjelsessikkerhed vil bidrage til udviklingen af muskler og knogler, samtidig med at det har et lavere fedtindhold. Omkring 1 års alderen vil kattens fordøjelsesevne være på plads, og den kan spise et Royal Canin foder til voksne katte skræddersyet til dens livsstil eller dens race. Efter sterilisation/kastration falder kattens energibehov drastisk, samtidig med at dens appetit stiger. Der er derfor en god ide at spørge dyrlægen til råds om kattens foderindtag.
 

Kattens naturlige adfærd i forbindelse med mad

I naturen lever en voksen kat af små bytter, som den jager pr. instinkt. Dens indtagelse af føde er derfor opdelt i et stort antal små måltider, fra 10 til 20 for hvert døgn. Eftersom et måltid varer et eller to minutter, spiser den 5 til 6 gram foder hver gang. Sådan er kattes adfærd, også selv om de er indekatte. Derfor er det vigtigt for kattens balance, at der altid er frisk foder til dens rådighed og at dens vand skiftes jævnligt.
 

Sørg for sunde kostvaner

Killingen skal spise i rolige omgivelser. Det område hvor den spiser, skal være så langt som muligt fra det sted, den besørger, dvs. kattebakken. Hvis der en hund i huset, er det en god idé at placere killingens madskåle uden for hundens rækkevidde, for eksempel i en vis højde.

Det er bedst ikke at bruge dobbeltskåle med både vand og foder. Vandet kan blive beskidt, og så vil killingen højst sandsynligt nægte at drikke. De to skåle skal tværtimod placeres langt fra hinanden.

Glas- eller keramikskåle har den fordel, at de ikke holder på lugt og er ret stabile.

Foderet skal gives lidt efter lidt og du skal holde øje med den samlede mængde, som spises på et døgn, ved at afveje den anbefalede fodermængde angivet på emballagen. Vand skal altid være klart og skiftes to gange om dagen.

  • facebook
  • youtube
  • instagram