Valg af race

Valg af race

Hvilken race skal man vælge?

Dette lille, tamme kattedyr, med harmoniske former og en krop som udstråler smidighed, kan variere fra race til race som følge af artens store forskelle. Racer og farver kombineres til stor glæde for katteelskere. 

Racer: et spørgsmål om udseende og temperament

En ret generel, men ofte observeret tendens viser, at jo mere smidig en kat er, jo mere aktiv er den. Jo større og mere massiv den er, jo mere rolig og afslappet er den. Det er naturligvis en tendens, som indeholder forskellige individuelle variationer.

Aktive katte: de har en rørformet krop, et langt hoved og store ører, som retter sig mod alt, der bevæger sig. Bag den såkaldte "orientalske" morfologi og de slanke muskler, gemmer der sig en lidenskabelig natur. Siameser, Balineser, Orientaler, Mandarin, Cornish Rex er katte, som er meget kælne, meget "talende" og meget knyttede til deres ejer. Blandt disse aktive katte, som hader at føle sig alene, tæller man også Sphynx, Bengal og Abyssinier.

Moderate katte med en robust natur: de har en atletisk krop og stærke muskler. Ligevægt og mådehold er deres styrke. De er udstyret med et roligt og behageligt temperament og er altid til stede uden at være påtrængende. Sådan er katte af racerne Chartreux, Europé, Burmeser, Egyptisk Mau og Devon Rex med bølget pels. 

Stærke og blide katte: de er stærke, og de er store. De er lige så stærke som blide - som om de er klar over, hvor betydningsfulde de er. De kan være runde som British eller Exotic Korthår, kæmpestore som Maine Coon, Norsk eller Sibirisk Skovkat og Ragdoll. Nogle har lang pels, som kræver daglig pleje, for eksempel Perseren, eller to gange om ugen som Hellig Birma. Disse stærke og rolige katte elsker menneskets selskab, uden udelukkende at virke som et påtrængende og kælent legetøj.
 

Korthår eller langhår?

Selv om der ikke er nogen videnskabelig forklaring på fænomenet, er det ofte set, at for racer, hvor der både er en korthåret og en langhåret variant, er de langhårede individer roligere end de korthårede. Det bedste eksempel på dette er Perseren og Exotic Korthår, som slet og ret er en korthåret Perser.

  • facebook
  • youtube
  • instagram