Ragdoll

Ragdoll

Ragdoll - En afslappet cool cat

"En hengiven, stor og blød kat med charme" - sådan vil mange nok beskrive en Ragdoll. En afslappet Cool Cat fra  Californien. 
 

Den første Ragdoll kom til Danmark i begyndelsen af 90'erne. Rasen fik det engelske navn for kludedukke - ragdoll - takket være at den, når den føler sig tryg, slapper fuldstændig af når man tager den op i favnen. Den silkelignende pels og de blå øjne er et af racens fineste kendetegn. En Ragdoll er en rolig, sød og afslappet kat som samtidig er meget social og vil være med der hvor det sker. Det er en magelig kat, som gerne sover på ryggen midt på gulvet med både for- og bagben bredt ud til siderne. 
 

Stor og sent moden

En Ragdoll giver et kraftigt og bastant - omend blødt - indtryk. Den har en robust og ganske lang rektangulær krop, som kan blive tung - en hankat kan veje omkring 6 til 7 kg, nogle gange mere. Den vokser langsomt og rykvist, så det er først i tre års alderen man regner en Ragdoll for at være fuldvoksen. Ragdolls er meget madlade og kaster sig over foderet. Dette i kombination med rasens rolig temperament øger risikoen for overvægt. Et velbalanceret foder med stykker, som får katten til at tygge ordentligt kan dog hjælpe til at holde vægten under kontrol. 

 

Her kan du læse mere om, hvad vores foder til Ragdolls.

  • facebook
  • youtube
  • instagram