Det bør du vide, hvis din hund skal tabe sig - Royal Canin
Hjem Om hunden Tips til livet med hund Overvægt Det bør du vide, hvis din hund skal tabe sig

Overvægt

Det bør du vide, hvis din hund skal tabe sig

Det bør du vide, hvis din hund skal tabe sig

Er din hund blevet lidt for rund, og har den brug for at tabe sig? Her er et par punkter, du skal være opmærksom på, før du igangsætter et vægttabsforløb for din hund

Overvægt er desværre blevet et almindeligt forekommende problem for vores kæledyr. Hvis din hund er overvægtig, vil det påvirke livskvaliteten, og fedme kan både belaste de indre organer, knoglerne og leddene. Overvægt kan også føre til begrænset bevægelighed, inaktivitet og en tendens til at tigge efter mere foder.

 

Der er altså mange gode grunde til at fokusere på sund vægt. Men hvad skal man være opmærksom på, førend man igangsætter en strikt fodringsrutine for sin overvægtige hund? 

  • Fibre øger maveindholdets volumen uden at øge antallet af kalorier
  • Høj koncentration af protein fremmer vægttab uden tab af muskelmasse
  • Et velafbalanceret foder sikrer den korrekte kombination af næringsstoffer til at styrke hundens knogler og led

En diæt med et højt indhold af fibre og protein, et velafbalanceret indhold af næringsstoffer og et reduceret kalorieindhold spiller en vigtig rolle, når hunden skal nå sin idealvægt og genvinde sin bevægelighed.

Få hjælp af din dyrlæge, som kan fortælle dig mere om Royal Canin Satiety-diæterne, som er en del af Royal Canins serie af dyrlægeprodukter til hunde. Satiety-diæterne er vægttabsdiæter, der er udviklet, så de indeholder den rette mængde næringsstoffer til at hjælpe overvægtige hunde med at nå deres idealvægt.

Med andre ord handler det altså ikke bare om at tabe sig, men om at tabe sig på den rigtige måde – med fibre, proteiner og den rigtige sammensætning af næringsstoffer.

 

Flere tips til vægttab

Før du sætter gang i et vægttabsforløb, er det vigtigt at kende til hundens nuværende kropsform og dens idealvægt. Brug Body Condition Score-systemet [link], en 9-trinsskala, som kan vejlede dig, når du skal vurdere, om din hund er under-, normal- eller overvægtig.

Når du skal fodre din hund, er det desuden vigtigt altid at veje fodermængden for at sikre, at du ikke overfodrer hunden. Hvis hunden er overvægtig, kan den endda have tendens til at tigge om mere mad. Det er vigtigt, at alle i familien er opmærksomme på, at de ikke må give den tiggende hund mad eller godbidder mellem måltiderne.

 

Hunden bliver livligere

Når en overvægtig hunds vægt går ned, oplever man ofte, at hunden bliver mere aktiv. En normalvægtig hund er ofte mere legesyg og kan lettere motiveres til at gå længere ture. Den øgede aktivitet fremmer yderligere vægttab og er på denne måde starten på en god cirkel for din hund.

Når din hund har nået sin idealvægt, skal vægten vedligeholdes! Find mere inspiration her [Link til artikel: ”Sådan forebygger du overvægt hos din hund eller hund”]

 

Læs mere:

ROYAL CANIN Satiety Diet

  • facebook
  • youtube
  • instagram