Hjem Om hunden Tips til livet med hund Overvægt 4 tegn på, at din hund er overvægtig

Overvægt

4 tegn på, at din hund er overvægtig

4 tegn på, at din hund er overvægtig

Er du usikker på, om din hund har taget for meget på? Ved hjælp af fire enkle trin kan du finde ud af, om det er tid til, at din hund skal tabe sig. 

Vejer din hund for meget eller for lidt?  Det kan være svært at bestemme en hunds idealvægt, især hvis du ser den hver dag. Hvis du er usikker på, om din hund er blevet for tung, så brug de fire enkle trin, som de fleste dyrlæger også bruger.

 

De fire trin er:

1. Kig på din hund fra siden
En normalvægtig hund skal have en underlinje, der gradvist går op mod bugen efter brystkassen. Hvis hunden er undervægtig, er underlinjen skarpere og mere - måske endda meget - udtalt. Hvis hunden er overvægtig, kan den opadgående linje være ikke-eksisterende, og bugen kan hænge ned.
 

2. Kig på hunden fra oven
Når du ser på en normalvægtig hund fra oven, skal du kunne se en tydeligt markeret talje bag ribbenene. Brystkassens form skal være tydelig, men enkelte ribben må ikke være synlige. Hvis hunden er undervægtig, vil taljen virke meget smal sammenlignet med brystkassen, og det er let at se ribbenenes konturer.
En overvægtig hund har en næsten ikke synlig talje, bugen kan endda hænge ned efter de nederste ribben, og brystkassen kan være skjult. 
 

3. Føl på din hunds brystkasse
Når du føler med let hånd på siden af hunden, skal de nederste ribben være nemme at mærke, selv om du ikke kan se dem. Hvis din hund er undervægtig, vil du kunne mærke ribbenene meget tydeligt. Hvis hunden vejer for meget, bliver det svært at mærke de enkelte ribben. Hvis du ikke kan mærke nogen ribben overhovedet på grund af et tykt fedtlag, lider din hund af fedme.
  

4. Føl på hundens rygrad - fra hoved til hale
Føl med let hånd på hunden og træk dine fingre langs med rygraden. Hvis hunden er normalvægtig, vil du kunne mærke de enkelte ryghvirvler under huden, men de vil ikke være særligt tydelige.
Hvis hunden er undervægtig, vil ryghvirvlerne føles skarpe og benede. Hvis hunden er overvægtig, vil du mærke et fedtlag, som dækker ryghvirvlerne. Lider hunden af fedme, vil du ikke kunne mærke de enkelte ryghvirvler.

 

Er du i tvivl? Så spørg din dyrlæge

Det er meget almindeligt, at dyreejere undervurderer dyrets ”Body Condition Score” og tror, at hunden er tættere på sin idealvægt, end den faktisk er. Er du i tvivl, så tal med din dyrlæge eller veterinærsygeplejerske ved næste besøg hos dyrlægen. De kan hjælpe dig med at vurdere, om din hund har problemer med vægten, og rådgive dig om et skræddersyet program, hvis din hund har behov for at tabe sig.  

 

Læs mere

  

Body Condition Score

BCS - Toy dog
BCS - Small dog
BCS - Medium dog
BCS - Large dog
BCS - Large dog 2
BCS - Giant dog
  • facebook
  • youtube
  • instagram