Livet med din hvalp

Valg af hvalp

Sådan vælger du den rigtige hvalp

  

At få en hund i hjemmet er en stor beslutning, som du vil have glæde af i lang tid - og som du skal tænke grundigt igennem. En hund lever i gennemsnit mere end ti år. Derfor skal du vælge en hund, hvis krav passer til din egen livsstil.
 

Hvilken race skal man vælge?

Schæferhunden er lydig, Labradoren er kærlig over for børn, Mynden er uafhængig ... Ingen hund kan imidlertid klassificeres så kategorisk. Faktisk bør racen vælges efter den rolle, du ønsker, at hunden skal have, for så vidt angår dens vægt og størrelse. At vælge en Yorkshire terrier som vagthund på en ejendom virker ligeså uhensigtsmæssigt som at spærre en Tysk Mastiff eller en Pyrenéer hund inde hele dagen i en lejlighed. Som hovedregel vil en lille hund, selv om den er mere hektisk, kræve mindre plads end en mellemstor hund. Hvad angår store hunde, så kræver de altid et større areal. Uanset hvilken race, du vælger, skal du huske, at alle hunde har brug for opmærksomhed og kærlighed fra sin ejer. Søg oplysninger hos raceklubber og fra opdrættere inden du foretager dit valg. Hundeudstillinger er desuden et ideelt sted at finde ud af, hvor mange forskelligartede hunderacer, der findes, og til tale med professionelle opdrættere.
 

Hanhund eller tæve?

Tæven er generelt mindre end hanhunden. Den største forskel er at tæven kommer i løbetid to gange om året.
 

Hvor får man en hund?

Det bedste er at købe en hvalp hos en opdrætter. Opdrætteren har ofte studeret hvalpene og kan derved rådgive i hvilken der passer bedst til familiens behov. Det anbefales at besøge kennelen. Det giver dig mulighed for at se hvalpenes mor, at kende kuldets omgivelser og for at tale med opdrætteren. Som den fagmand, opdrætteren er, vil han eller hun bestemt gerne sikre sig, at valget af en hvalp af den race, han eller hun opdrætter, er foreneligt med køberens livsstil.

  • facebook
  • youtube
  • instagram