Hjem Om hunden Hvalpen Livet med din hvalp Byd hvalpen velkommen

Livet med din hvalp

Byd hvalpen velkommen

Hvalpens ankomst til dit hjem

Uanset om din hund er voksen eller en hvalp, som lige er blevet skilt fra sin mor, skal dens velkomst til sit nye hjem forberedes. En række regler skal gælde med det samme, lige fra den ankommer - på den måde vil det være meget nemmere for hunden at finde sin plads i sit nye hjem.

Når hvalpen ankommer, skal den lære familiemedlemmerne at kende og vil automatisk gå på opdagelse i hjemmet - stedet hvor den fremover skal færdes og udfolde sig. Som hovedregel har hvalpen brug for en eller to dage til at tilpasse sig. Hvis den bliver budt roligt og nænsomt velkommen, vil den hurtigt få favoritsteder, hvor den føler sig bedre tilpas.
 

Et flokdyr i dit hjem

Hunden er et flokdyr. Den finder sin balance i flokkens stabilitet og hierarki. Det er derfor, den skal forstå, at mennesket der bestemmer. Denne regel gælder for alle hunde, uanset deres størrelse, og forhindrer, at dyret bliver familiens "tyran". Det, der er vigtigt, er at have en ensartet og konsekvent opdragelse af hvalpen, således hvalpen aldrig bliver i tvivl om hvad den må, og ikke må.
 

Hvad er tilladt, hvad er ikke

Hunden er meget hurtigt i stand til at kende forskel på, hvad der er tilladt, og hvad der ikke er. Hvis du for eksempel accepterer, at den lægger sig i sofaen eller på sengen de første par dage, vil det blive svært at få den væk fra disse steder senere. Det er derfor vigtigt at man i familien er enige om hvad hunden må og ikke må, så dette kan håndhæves fra dag et. Man skal udvælge et fast sted i hjemmet, hvor hvalpen får sin mad og kan spise i fred og ro og det er en god idé at hvalpen fra starten får sin egen kurv eller tæppe - det er vigtigt at understrege for hele familien at her har hvalpen helle.
 

Nødvendigt udstyr

Når man anskaffer sig en hund, skal man som det første have et halsbånd med hundeskilt med påført navn og telefonnummer og desuden en snor til gåture. Derudover skal hunden have to skåle, som udelukkende er forbeholdt hunden; den ene til mad og den anden til vand. Det bedste er at vælge separate skåle i rustfrit stål eller glas, som er nemme at rengøre, og som ikke holder på lugte. Du skal sørge for, at hunden altid har adgang til frisk vand, og at dens skåle altid er rene. Du kan også med fordel anskaffe det nødvendige udstyr til at pleje dens pels, alt afhængig af dens hårtype. Nogle få legeting som passer til dens alder fuldender det udstyr, som er nødvendigt for at indkvartere den nyankomne.
 

Sikkerhed

Der er mange potentielle farer for en hvalp. Selv om den sover meget at tiden, skal du holde øje med den. Det kan også betyde, at du i forbindelse med et par timers fravær skal anbringe den i et værelse, hvor der ingen farer er. Trapper med risiko for styrt, børneværelser med legetøj, som kan tygges og sluges, er nogle af de steder man skal være særlig opmærksom på og eventuelt forbyde den adgang til.

  • facebook
  • youtube
  • instagram