Hjem Om hunden Hvalpen Fra vækst til voksen hund Hvalpe af mellemstor størrelse

Fra vækst til voksen hund

Mellemstor hund

Mellemstore hunde

Mellemstore hunde er de hunde, hvis voksenvægt er mellem 11 og 25 kg. Breton, Beagle, Engelsk Cockerspaniel, Fransk Bulldog ... Disse brugs- og selskabshunde udgør næsten en tredjedel af alle de racer, som er anerkendt af FCI (den internationale sammenslutning for kennelklubber).

Jagthunde, hyrdehunde, vagthunde, slædehunde ... De fleste af disse mellemstore hunde er brugshunde og kendetegnes for deres mod, dynamik og fysiske evner til at arbejde udendørs og udføre intense aktiviteter - dog kan man se i udviklingen at flere nu bor i byen og skal tilpasse sig den bymæssig livsstil. Ikke desto mindre bliver de ved med at være aktive hunde. Selv om deres vækst kan betegnes som mellemlang sammenlignet med de små hundes (Mini hundene hvis vækst er hurtig) og de store hundes (Maxi hundene hvis vækst strækker sig over næsten de to første år af deres liv), så er den periode, hvor den mellemstore hunds krop opbygges, stadig utrolig vigtig.
 

Et skrøbeligt immunforsvar

I løbet af de første uger af deres liv tager mellem store hvalpene 5 til 10 % af deres vægt på hver dag og gennemgår en gradvis kostændring fra flydende kost i form af mælk til fast føde. Fravænningen starter omkring 3 ugers alderen og helst med det opløste foder, som gives til deres mor i diegivnings perioden, som er perfekt til dem. Foderpiller bruges gradvist i tør form, så fravænningen afsluttes omkring 7 ugers alderen. Imellem 4 og 12 ugers alderen gennemlever hvalpen en risikofyldt periode, hvad angår immunforsvaret. Den immunitet, hvalpen fik fra sin mor gennem råmælken, svækkes gradvist, selv om dens eget immunforsvar endnu ikke er optimalt. Det bliver det først, når den har fået sine boostervaccinationer. Et foder egnet til hvalpens vækst fra fravænning til 12 måneders alderen er med til at styrke de naturlige forsvarsmekanismer gennem indtagelse af specifikke næringsstoffer.
 

En harmonisk vækst på 12 måneder

Fra fødslen og frem til den er 12 måneder vil hvalpen gange sin fødselsvægt med 40 til 50. Dens stofskifte kræver et energiindtag, der er dobbelt så højt som en voksen hunds, selv om dens fordøjelsessystem stadig er umodent. Et hvalpefoder fra Royal Canin giver hvalpen den nødvendige energi uden at fylde for meget i maven, samtidig med at det fremmer en god fordøjelse. Maksimal fordøjelsessikkerhed opnås med en formel med proteiner af høj kvalitet og kostfibre, som fremmer en tarmflora i balance. Kontrolleret indtagelse af calcium og fosfor gør det muligt at bidrage til en stærk knogleudvikling.

  • facebook
  • youtube
  • instagram