Hjem Om hunden Hunden Hunderacer Racespecifikke næringsbehov

Hunderacer

Hunderacer

Så meget mere end bare en hund

Hver eneste hunderace er unik, anderledes og særlig. De specifikke fysiske og adfærdsmæssige karakteristika for hver race definerer standarden, der bruges som reference i udstillinger og konkurrencer.
 

Hver race har særlige næringsbehov

Hver race er resultatet af en unik størrelse, pels, kropsbygning og adfærd. Disse egenskaber betyder, at hver race har specielle næringsbehov. 

 • Yorkshire Terrierens tynde, silkebløde og konstant voksende pels kræver fedtsyrer af høj kvalitet, for at pelsen holder sig fin. Derudover kræver den proteiner, som er rige på fosfor, fordi de fremmer dannelsen af keratin og derved hårvækst. 
 • Den Franske Bulldogs specielle kæbe kræver foderpiller i en hvis størrelse og med en form, som er designet til at gøre det lettere for hunden at tage lidt op i munden og opmuntre den til at tygge foderet, hvilket bidrager til en god mundhygiejne. 
 • Labradorer, som ofte er tilbøjelige til at tage på i vægt, har brug for et foder med lavere kalorieindhold som samtidig reducerer følelsen af sult samt foder, som er udformet til at give portionen mere volumen uden at øge kalorieindtaget. 
 • Kraftfulde og muskuløse hunde som Schæferen har et stort pres på deres led og kræver derfor en kost, som er rig på indhold, der støtter skellettet og ledenes styrke. 
   

Næringsbehovet varierer med alderen

Behovet for næring er meget forskelligt for en hvalp, en voksen hund og en senior. 

 • Unge hunde har et meget følsomt fordøjelsessystem, fordi deres fordøjelseskanal udvikles langsomt. Visse næringsstoffer, så som stivelse, må derfor begrænses og hovedvægten placeres på letfordøjelige proteiner, som hjælper til at støtte en optimal fordøjelse samt på en effektiv udnyttelse af næringsindholdet.
 • Hvalpens sundhed er afhængig af et tilskud af antioxidanter (taurin, lutein, vitamin C og E), omega 3 og seks andre vigtige fedtsyrere.
   

Race + en alder = specifik diæt

I over 40 år har Royal Canins ernæringspecialister og dyrlæger arbejdet tæt sammen med opdrættere, som har stor viden om forskellige hunderacer. Præcis som dem, har Royal Canin valgt viden og respekt kombineret med ernæringsmæssig præcision. Med unikke former, teksturer og størrelser er Breed Health Nutrition fra Royal Canin meget mere end bare et hundefoder. Vores skræddersyede ernæringsprogram tilgodeser de specifikke behov hos hver race. 

 • facebook
 • youtube
 • instagram