Ni liv, utallige personligheder - Royal Canin
Hjem Ni liv, utallige personligheder

Ni liv, utallige personligheder

Q4_Breed_Hero_Cat-2

 

Rolig eller lunefuld. Opmærksomhedssøgende eller en enspænder. Man siger, at katte har ni liv, men de kan også have et utal af forskellige personligheder. Med hver unikke personlighed følger forskellige vaner og behov, ikke mindst når det handler om fodring. En aktiv udendørskat har brug for mere energi og en anden sammensætning af næringsstoffer, end fx en indendørskat, der holder mest af at blive på sin yndlingsplet i sofaen.

Førend man kan opfylde næringsbehovene hos hver enkelt kat, må man kende til de forskelle, der gør kattene unikke. Hos Royal Canin har vi stor erfaring med foder til forskellige katte, og vi vil derfor være i stand til at guide dig og levere den bedste foderløsninger til netop din kats behov.

 

RACEKATTE

Med valget af en racekat følger viden om racens helbred og adfærd, som kan spare dig for mange problemer. Der er ca. 30 forskellige fuldblodsracer at vælge imellem. Hver enkelt af disse racer er fremavlet til at have bestemte karakteristika både hvad angår fysik og sind. Det betyder, at du med en racekat på forhånd har en god idé om, hvad du kan forvente dig af din nye bedste ven.

En racekat har også en dokumenteret stamtavle, der gør den berettiget til deltagelse ved racespecifikke katteudstillinger. Når man skal vælge en racekat, er det en god idé at kontakte en opdrætter, læse om de forskellige racer og så matche racens egenskaber og personlighed med dine egne forventninger.

Q4_Breed_Puff_Cat-pedigree-1
    
Q4_Breed_Puff_Cat-feed-2

RACE + RACEFODER = SUNDHEDSFORDELE

Hos Royal Canin forstår vi, at hver eneste kat er unik. Hver kat har et helt særligt sæt af egenskaber og behov – det gælder også racekattene. Hver race har medfødte og specifikke ernæringsbehov, som vi hos Royal Canin imødekommer gennem en bred vifte af racespecifikke ernæringsløsninger.
 
Baseret på vores 50 års erfaring inden for ernæring til katte og hunde skræddersyer vi vores foder til katte og killinger til de individuelle behov, som findes hos de forskellige racer. Det gør vi med specialiserede og tilpassede næringsstoffer, der bidrager til din kats generelle sundhed og velvære.

    

HVORDAN VÆLGER MAN EN KAT?

Hver race er unik, og selv inden for samme kuld er hver en killing forskellig fra sine søskende, med forskellige karakteristika og personlighedstræk. Så hvad gør man, når man har besluttet sig for at få en kat? Hvilke fakta bør man overveje, når man vælger race? På siden her finder du nyttige tips og gode pointer, der kan hjælpe dig med at træffe beslutningen på et informeret grundlag.
 

> Hvad skal jeg vælge? 

   

KATTEUDSTILLINGER - HVAD OG HVORFOR

Din kat er altid den smukkeste og mest velopdragne, ikke? Den bedste kat i verden? Men vil du være i stand til at overbevise dommerne? Vil du nå til finalen? Og er en racekat et must for at konkurrere, eller kan du konkurrere med din huskat? Her kan du udforske, hvad det indebærer at deltage på en katteudstilling, og du får hjælp til at forberede dig bedst muligt.
 

> Læs mere om katteudstillinger her

 

 

 

 
Q4_Breed_Article_hero-Agility-3 kopi (1)

 

 

 

MAINE COON

Maine Coon-katten er et stort og imponerende væsen, der elsker at være omkring mennesker. Selvom Maine Coon-katte ikke typisk er ”skødekatte”, følger de ofte deres familier fra rum til rum for at holde dem med selskab. Racen ses ofte beskrevet som "killinge-agtig", fordi den bevarer sin legende natur gennem hele livet. Faktisk vokser en Maine Coon utroligt langsomt, og ofte når den først fuld størrelse, når den er 3-5 år gammel! Med den rette tilgang med brug af principperne for positiv forstærkning kan en Maine Coon-kat trænes, og ofte sammenlignes racen faktisk med en hund pga. disse egenskaber og racens hengivenhed over for familie og børn.

Royal Canins racefoder til Maine Coon er en skræddersyet løsning til Maine Coon-katte. Foderet bidrager til en god hjertefunktion, støtter knogler og led og hjælper med at holde huden og pelsen sund. Den særlige foderpille er udviklet specielt til Maine Coon-kattens store kæber.

Q4_Breed_Puff_Cat-mainecoon-1
   
Q4_Breed_Puff_Cat-british-1

BRITISH SHORTHAIR

En kat af racen British Shorthair er en hyggelig men selvsikker fyr og en fremragende legekammerat, der gerne vil følge sin ejer rundt i huset. Katte af denne race er som regel ikke vilde med at sidde på skødet eller blive båret rundt - de foretrækker en lidt mere afvejet mængde kærlighed. Hvad angår aktivitetsniveauet er en British Shorthair-kat lidt til den rolige side, og den foretrækker oftest at ligge på sofaen frem for at hænge i gardinerne i huset.

Katten med det bamselignende ansigt er kendt for sine stærke knogler og muskler. Royal Canins racefoder til British Shorthair-kattens særlige behov bidrager til at fremme en optimal muskelopbygning og sunde led. Den særligt skræddersyede foderpille til British Shorthair vil opmuntre katten til at tygge sit foder og bidrager derfor til bedre tandhygiejne.

   

RAGDOLL

Tro mod dens navn er Ragdoll-katten meget social, og han elsker at være sammen med familien. Ragdolls er kærlige, blide og rolige, og de følger gerne deres ejere fra værelse til værelse. Disse katte har ikke brug for megen motion, men de elsker at lege, hvilket gør dem til gode kæledyr for især familier med børn. En Ragdolls lange og pjuskede pels ser umiddelbart ud til at kræve megen pleje - men udseendet kan bedrage! Ragdoll-pelsen kræver kun kæmning i ny og næ for at fjerne hårknuder og løse hår med hensigt på at holde den flot og beundringsværdig.
 
Royal Canins racefoder til Ragdoll-katte er udviklet med en særlig sammensætning af næringsstoffer, der bidrager til sund hud og pels, lige som den støtter sunde knogler og led og sund hjertefunktion. Ragdoll-foderpillen er skræddersyet efter racens særlige kæbe og opfordrer katten til at tygge foderpillen. 

Q4_Breed_Puff_Cat-ragdoll-1
   
Q4_Breed_Puff_Cat-norwegian-2

NORSK SKOVKAT

Den norske skovkat er en venlig og kærlig race, som dog ikke kræver konstant opmærksomhed. Racen er fuldt tilfreds med at være i samme rum som sin ejer men kan undertiden være lidt reserveret i mødet med nye mennesker. Den norske skovkat har en imponerende, tyk pels. Den er atletisk og elsker at klatre - ofte søger den de højeste udsigtspunkter. Den uafhængige norske skovkat er også en meget intelligent og legesyg kat, der hurtigt lærer - ikke mindst når det kommer til nye lege. 
 
Royal Canins racefoder skræddersyet til den norske skovkat hjælper katten med at opretholde en sund hud og pels, støtter sundhed i knogler og led og reducerer risikoen for hårboller. Den særlige foderpille er specielt udviklet til den Norske Skovkats stærke kæber.

   

SIAMESER

Siameserkatten er den ældst kendte tamme kat, og den steg i popularitet i Europa i slutningen af det 19. århundrede. Siamesere er lange og slanke katte med store, slående blå øjne. De er kendt for at være intelligente og atletiske, så motion og leg er et must. ’Drillepinde’, kattetræer og andet legetøj vil hjælpe med at holde siameseren aktiveret og stimuleret. Siamesere både elsker og kræver opmærksomhed fra deres ejere - og de fortæller dig præcis, hvad de tænker. De er utroligt sociale og trives ikke med at være alene i lange perioder. Racen kan være tilbøjelig til at udvikle tandproblemer.

Derfor er foderpillerne i Royal Canins racefoder til siameserkatte specialudviklet til at hjælpe med at reducere dannelsen af tandsten. Den skræddersyede ernæringssammensætning hjælper med at bevare en lang, slank og muskuløs krop og understøtter en sund balance i tarmfloraen.

Q4_Breed_Puff_Cat-siamese-1

 

 

 

 

PRÆCISION TIL MINDSTE DETALJE

Hver kat er noget særligt, og ikke to katte har nøjagtigt samme behov, når det kommer til foderpræferencer og ernæringsbehov. Det samme gælder for de forskellige racer. Hos Royal Canin har vi derfor baseret hele vores forretningsfilosofi på at tilpasse og skræddersy racespecifikke løsninger, der vil støtte og fremme sundheden hos de racer, som har særlige behov. Dette gælder helt fra sammensætningen og blandingen af næringsstofferne, til form og størrelse på foderpillerne.

 

> Et lille stykke af fuldkommenhed 

 
 
 
 
  • facebook
  • youtube
  • instagram