Din hunds bedste ven er den rette ernæring - Royal Canin
Hjem Din hunds bedste ven er den rette ernæring

Din hunds bedste ven er den rette ernæring

banner 7

 

Hunde har længe skullet leve op til at være ”menneskets bedste ven”, men for at vi som mennesker også kan kalde os for hundens bedste ven, må vi huske at tilbyde kærlighed, tryghed, opmærksomhed og ikke mindst - et sundt og nærende foder tilpasset hundens behov. Når man sammenligner forskellige hunde, er det nemt at se, at racerne er forskellige. Men vidste du, at de forskellige racer også har vidt forskellige behov, som kan tilgodeses gennem skræddersyet ernæring? At kortlægge visse racers særlige behov kræver ekspertise og viden - noget vi hos Royal Canin anser som en af vores kernekompetencer. Ved at tilpasse vores foderløsninger til de særlige behov, som visse hunderacer har, kan vi bidrage til at øge hundenes livskvalitet. På den måde gør vi vores ypperste for at sikre, at vi som mennesker kan tillade os at kalde os for hundens bedste ven.

 

AT VÆLGE EN RACEHUND

Valget af en racehund med stamtavle kan give dig en række fordele. Den mest tydelige fordel er nok, at du ved anskaffelse af en hund med stamtavle i højere grad ved, hvad du kan forvente dig af din nye bedste ven. De forskellige racer har alle forskellige medfødte egenskaber, og selvom hver hund stadig har sin egen personlighed, kan racens karakteristika give dig et praj om, hvordan hunden vil passe ind i din livsstil og til din personlighed. En labrador vil fx ofte passe godt til personer med en aktiv livsstil, mens en Chihuahua ofte vil være en god ledsager hos familien i byen. 

Q4_Breed_Puff_Dog-choose-1
    
Q4_Breed_Puff_Dog-feed-1

RACE + RACEFODER = SUNDHEDSFORDELE

Det foder, du giver din hund, bør altid være tilpasset hundens specifikke behov. Det betyder, at du bør tage hensyn til faktorer så som race, alder, vægt og helbred, når du vælger foder.

Royal Canin har 50 års viden og erfaring inden for forskning i ernæring til hunde, og vi tilbyder løsninger, som dækker hundens særlige ernæringsbehov, som skifter gennem livet.

 

Nogle racehunde har særlige behov, og til dem tilbyder vi skræddersyet ernæring med en særlig racetilpasset foderpille, som vil understøtte hundens helbred gennem hele livet. 

    

SÅDAN VÆLGER DU DIN HUND

Hver hunderace er unik, og i hvert kuld har hver hvalp også forskellige karakteristika og en særlig personlighed, som adskiller den fra sine søskende. Så hvordan gør du, når du skal vælge hund? Hvad bør du have med i tankerne, når du vælger race? Vi har samlet nogle nyttige tips, som kan hjælpe dig med at træffe en god beslutning om, hvilken hund, der passer til dig. 

 

> Hvilken race skal jeg vælge? 

   

AGILITY – AT ARBEJDE SAMMEN

Siden det blev en officiel sport i 1987 har agility spredt sig til hele verden, og i dag er sportsgrenen anerkendt og hyppigt anvendt af mange hundeejere. Agility er en fantastisk måde at holde både din hund og dig selv aktiv på, det er en anledning til at mødes med andre hundeejere til gode oplevelser og erfaringsudveksling. 

 

Ved aktiviteter som agility er det vigtigt at huske på, at en aktiv hund hun har brug for særligt foder for at holde sig forrest i løbet.

 

> Læs mere om agility 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

LABRADOR RETERIVER

Labrador retrieveren regnes for en stor og aktiv hunderace med en forventet levetid på op til 14 år. Labradoren betegnes ofte som en af de venligste af alle hunderacer. De har nemt ved at knytte bånd til både børn og voksne, hvilket gør dem til meget loyale kæledyr. Racen er meget nysgerrig og kan godt lide at udforske verden, men samtidig er labradoren oftest let at træne til at være rolig og lydig. Racen er udadvendt og får hurtigt nye venner blandt både dyr og mennesker, den møder på sin vej. 

Det høje energiniveau hos labrador retrieveren medfører, at racen har et stort behov for daglig motion. For at modvirke overvægt hos den dog også meget madglade hunderace er det vigtigt at sørge for sund aktivering kombineret med foder med kontrolleret energiindhold. Sørg for, at din labrador får en balanceret diæt af høj kvalitet for at undgå, at den tager på i vægt. Royal Canins racefoder til labrador retrieveren er særligt udviklet til at sikre, at hunden bevarer sin idealvægt livet igennem, samtidig med at den aktive livsstil understøttes ved hjælp af næring til sunde knogler og led. For at støtte en sund hudbarriere hos labradoren, som begiver sig på eventyr i al slags terræn og vejr, indeholder racefoderet også særlig næring til hud og pels.   

Q4_Breed_Puff_Dog-labrador-1
   
Q4_Breed_Puff_Dog-goldenretriever-1

GOLDEN RETRIEVER

Golden retrieveren lever op til sit navn – den elsker at ’retrieve’, altså at hente ting. Disse store og aktive hunde holder af at apportere, svømme og bruge tid med deres ejere. En golden retriever vil trives i et miljø, hvor den stimuleres med den rette mængde træning, socialisering og opmærksomhed. Den daglige motion er vigtig for at sikre, at golden retrieveren ikke tager på i vægt.  

Golden retrieverens muntre og venlige sind gør den til en fantastisk familie- og servicehund. Den er tålmodig med børn og har nemt ved at tilpasse sig forskellige situationer, hvilket gør den til en god følgesvend i et aktivt og livligt hjem.

Royal Canins racefoder udviklet til golden retrieveren hjælper ved at støtte hudbarrieren og bidrage til opretholdelse af idealvægt og sunde, aktive led, så hunden kan forblive aktiv og energisk livet igennem.

 

 

  

 

 

 

CHIHUAHUA

Chihuahuaers personlighed kan variere en del. Generelt for racen er dog, at den besidder et vågent og livligt temperament. Chihuahuaer er hurtige, opmærksomme og kan have tendens til at være beskyttende. De er ofte meget hengivne og loyale over for deres ejere, og racen betegnes som intelligent og nysgerrig af natur. Chihuahuaen er en personkender, og racen har ofte evner til at kunne forudse ethvert træk hos sin ejer. Selvom chihuahuaen også kan være stædig og fræk, kan den lille hund trænes til at blive lydig og dygtig til tricks. Racen passer godt til rolige familier, måske med ældre børn, og chihuahuaen lever gerne op til sit oprindelige formål som selskabshund.

Som ejer af en chihuahua kan du forkæle racens til tider kræsne smagsløg med Royal Canins særlige racefoder. Sammensætningen af næringsstoffer i foderet gør det yderst smagfuldt, og den lille foderpille er nem at knække og tygge. Foderet indeholder desuden letfordøjelige proteiner, som hjælper med at forbedre afføringskvaliteten.

Q4_Breed_Puff-Breed-dog
   
Q4_Breed_Puff_Dog-poodle-3

PUDDEL

Pudlen findes blandt de mest adrætte og atletiske hunderacer, vi kender. Den er intelligent, opmærksom, aktiv og ivrig efter at lære. Faktisk har pudlen så nemt ved at lære og udvise lydighed, at den ofte ses blandt top-scorelisterne i konkurrencer inden for agility, apportering og lydighed.

Som følge af puddelhundens aktive og intelligente natur har denne race brug for en hel del mental stimulering og motion. Den elsker at lege med sin ejer, men har også brug for store områder til at løbe og springe. Pudlen er bl.a. kendt for sit gode helbred og høje forventede levealder. Rutinebesøg hos dyrlægen er for alle hunde vigtige for at opretholde et sundt helbred, men også hundens ernæring spiller en stor rolle. Royal Canins racefoder til puddelhunden støtter sund aldring, pels og muskler. Det skræddersyede foder hjælper derfor din puddel med at forblive sund og glad gennem hele livet. 

   

SCHÆFERHUND

Kendt for at jage kriminelle, snuse sig frem til ulovlige stoffer eller hjælpe til som servicehund, er schæferen en af de mest alsidige hunderacer, vi har. Schæferhundenes alsidighed er da også det, der gør dem til gode familiehunde. Schæferen er intelligent, og den elsker at arbejde. Med den rette træning kan den blive en loyal og kærlig ledsager - og en fantastisk partner inden for et utal af sportsgrene hos hunde.

Schæferhunde kan være tilbøjelige til at få problemer med fordøjelsen. Royal Canins racefoder til schæferen indeholder af den grund letfordøjelige proteiner og et balanceret fiberindhold, som bidrager til sund fordøjelse. Samtidig støtter foderet op om schæferens aktive livsstil gennem næring til sunde knogler og led - og en sund hudbarriere, der kan klare et aktivt liv i sus og dus. 

Q4_Breed_Puff_Dog-german-shepherd-1

 

 

  

 

PERFEKTION – TIL MINDSTE DETALJE

Hver eneste hund er unik, og ernæringsbehovet er forskelligt, om man fx er stor eller lille, ung eller gammel. Hos Royal Canin har vi baseret vores ernæringsfilosofi på at tilpasse og skræddersy løsninger, der fremmer sundheden hos individuelle hunde og katte. Vores løsninger tager derfor også hensyn til de enkelte racers særlige behov. Dette gælder lige fra sammensætningen af næringsstoffer til formen og størrelsen på foderpillen.

 

> En lille bid af det perfekte 

 
 
  • facebook
  • youtube
  • instagram