Elimineringsdiæt - Royal Canin
Hjem Om katten Foderallergi Elimineringsdiæt

Foderallergi

Elimineringsdiæt

Sådan fungerer en elimineringsdiæt

En elimineringsdiæt hjælper din dyrlæge til at fastslå om en foder-relateret allergi kan være årsagen til at din kat eller hund klør sig. Diæten foregår normalt over 6 til 8 uger eller alt efter dyrlægens anvisninger og efterfølges af en såkaldt provokationsdiæt. 

Første fase

Katten og hundens sædvanelige foder erstattes i en periode med et klinisk afprøvet dyrlægefoder, som eksempelvis ANALLERGENIC fra os i Royal Canin. Husk ikke at gøre noget anderledes end normalt i denne periode.
1. Bland over en uges tid gradvist mere og mere af det nye foder i det sædvanelige foder, indtil du helt har udskiftet foderet til det nye. Behold katten eller hundens normale foder for at kunne anvende det under elimineringsdiæten andre faser.
2. Vær striks. Dette er måske det vigtigste af alt. Stop med at give katten eller hunden godbidder, belønninger, tyggeben, produkter for tandpleje og tandpasta, smagstilsætninger og nærringstilskud.
 

Anden fase

Ved elimineringsdiætens slutning går vi over til provokationsdiæten. Denne foregår i 1-2 uger eller alt efter din dyrlæges anbefaling.
1. Begynd udfordringen eller testperioden med at tilsætte en lille andel (10-20%) af dyrets oprindelige foder til portionen med ANALLERGENIC, eller det foder som din dyrlæge har udvalgt.
2. Hvis der igen opstår kliniske symptomer, som eksempelvis udslæt, kan din dyrlæge endeligt fastsætte, at din kat eller hund har diagnosen foderallergi.

  

  

Tips og tricks med på vejen

Sørg for at alle indblandede ved at din kat eller hund ikke skal gives noget andet mad end ANALLERGENIC /udvalgt foder. Dette indebærer at katten/hunden ikke skal gives belønninger, godbidder, madrester eller grøntsager, som kan have været i kontakt med kød.
• Bevar ANALLERGENIC i original indpakning for at forhindre kontaminering og hold posen tætsluttet mellem måltiderne.
• Bevar nogle bidder af ANALLERGENIC i en ren og tætpakket beholder til belønninger eller som godbidder.
• Vask dine hænder inden du håndterer ANALLERGENIC, specielt hvis du har været i kontakt med din egen mad eller andet dyrefoder.
• Hav en særskilt madskål og portionsmåler til din kat/hunds ANALLERGENIC foder.
• Rengør skålen og portionsmåler med opvaskemiddel efter hvert måltid og skyld grundigt efter.
• Behold tålmodigheden. Din kat eller hund kommer til at takke dig når i er færdige.

Allergenic-foder-2

ANALLERGENIC foder 

ANALLERGENIC er et diætfuldfoder til hunde med en formel, som reducerer intolerans over for ingredienser og næringsstoffer. Udvalgte og højt hydrolyserede proteinkilder; udvalgte og rensede kulhydratkilder. Læs mere her.

HYPOALLERGENIC er et komplet diætfuldfoder til katte med en formel, som reducerer intolerans over for ingredienser og næringsstoffer. Diæten indeholder udvalgte protein- og kulhydratkilder. Læs mere her.

  • facebook
  • youtube
  • instagram