Hjem Om hunden Hunden Aktiver din hund Præcision til øget præstation - Agility

Aktiver din hund

Foder til den aktive hund - Agility 4100

Præcision til øget præstation - Agility

Korrekt ernæring er meget vigtigt, når du vil forbedre præstationen. Foderet skal give hunden alle de nødvendige nærringsstoffer og give energi til det arbejde, som hunden udfører. Forskellige typer arbejde kræver forskellige typer af energikilder. Gennem valg af det rigtige foder til din hund kan du forbedre jeres præstationer i træning og konkurrencen. I denne artikel ser vi nærmere på ernæringsbehovet hos hunde, som dyrke Agility.

 

Agility er en sport fyldt med fart, hvor hunden skal igennem en forhindringsbane med så få fejl som muligt, på så kort tid som muligt. Forhindringsbanen består blandt andet af gangbrætter, slalompinde, tunneller og andre ting, som hunden enten skal hoppe over eller løbe igennem.

Sporten blev præsenteret for første gang i England i år 1978 under en stor hundeudstilling. På det tidspunkt var aktiviteten tænkt som pauseunderholdning, men opvisningen blev imidlertid meget værdsat hvilket resulterede i at sporten kom til Danmarks i starten af 80’erne og har siden 1986 været en officiel hundesport. I dag er agility meget populært blandt både hunde og ejere, og der arrangeres både kurser og konkurrencer rundt om i landet.

Der findes to forskellige klasser inden for agility, almindelig agility som indeholder forskellige balanceforhindringer hvor hunden skal klatre og spring, som ikke indeholder balanceforhindringer men blandt andet slalom, tunneller og ja – spring af forskellig art. Hundene inddeles i tre forskellige størrelsesklasser: small, medium og large alt efter deres skulderhøjde. Konkurrencerne gennemføres enten individuelt eller i hold.

Agility bygger på et godt samarbejde mellem hunden og dens fører. Træningen fokuserer meget på at udvikle dette samarbejde og opbygge stor nøjagtighed i kombination med en høj fart ved de forskellige forhindringer. For at forbedre farten og give hunden de bedst mulige forudsætninger for at top-præstere bør man tænker over, hvilket foder, man giver hunden.

 

STIVELSE – DET BEDSTE BRÆNDSTOF VED KORT OG INTENSIVT ARBEJDE

Ved alle typer arbejde har hunden brug for energi for at kunne udføre opgaven. Der findes forskellige kilder til energi og den energikilde hunden anvender afhænger af arbejdets intensitet og varighed. Agility er en intensiv og kortvarig aktivitet og derfor anvendes først og fremmest stivelse og/eller glykogen som energikilde. Energien optages enten direkte fra stivelsen i foderet eller fra energi, som lagres i kroppen i form af glykogen. Hunde med korte og intensive arbejdspas bør derfor få et fodeer, som indeholder cirka 40% stivelse. Studier viser, at man gennem en tilpasset energimængde fra en energikilde af god kvalitet (det vil sige lettilgængelig for hunden) kan optimere hundens præstation.

I Agility 4100 har vi fokuseret på at fremstille et foder, tilpasset til hunde, som udfører intensivt arbejde i korte perioder. Foderet optimale niveauer af stivelse for på bedste vis at tilføre hunden energi. Agility 4100 indeholder også en balanceret sammensætning af fibre, for at holde hundens mave i god stand. Derudover har vi tilsat glykosamin og kondroitin, som fremmer lednes sundhed, hvilket er ekstra vigtigt for aktive og arbejdende hunde. Trods sit navn kan foderet også anvendes ved andre aktiviteter, som indebærer intensivt arbejde i kort tid – det vil sige arbejde, som varer nogle få minutter.

 

SÅDAN FODRER DU HUNDEN BEDST

For at minimere risikoen for problemer i mave-tarmkanalen skal man være påpasselig med ikke at fodre hunden lige efter afslutning af arbejdet. Det bedste er at opdele dagrationen i mindst to måltider. Man bør give cirka en tredjedel af dagsrationen 3 timer inden hunden skal arbejde og resten cirka 2 timer efter afslutning af aktiviteten, da hunden så er kølet ned efter indsatsen.

Hos Royal Canin har vi som ambition, at fremstille foder, der er perfekt tilpasset lige præcis din hund. Vi udfører meget arbejde og forskning for, med størst mulige præcision, at opfylde din hunds behov. Når det gælder Agility 4100 giver vores præcision også en øget præstation. 

  • facebook